Vi tackar för era insändare

Vi kommer att utse månadens insändare. Redaktionen väljer en favorit och skickar en liten överraskning.
Använd formuläret intill för att skicka in din insändare till oss. Tack för ditt bidrag!

ALLA HAR INTE INTERNET

Vad bra att ni i Allt om skolan tog upp om att elever riskerar att hamna utanför för att de inte har senaste mobilen. Tyvärr gäller samma för föräldrar. I mina barns skola får man till exempel inte någon information på papper. All information läggs ut på skolans intranät. Veckobrev mejlas till föräldrarna. Vi hade dator hemma förut, men när den gick sönder tänkte vi att vi skulle klara oss utan, men det går inget vidare. Jag tycker att alla föräldrar som vill det ska få information från skolan på papper. Man ska inte behöva be om det. (Då är det bättre att låta de föräldrar som vill ha information digitalt få be om det.) Superviktigt är att barnen inte ska behöva skämmas för att föräldrarna inte vill eller har råd att ha dator och internetabonnemang.

Maria Gonzalez

RÖRIS TILL ALLA!

Hej! Läste om ”Röris”. Det var intressant. För er som inte vet är Röris ett rörelseprogram som barnen får göra lite då och då. Barnen är kvar i sitt vanliga klassrum, men får alltså röra på sig en liten stund. De behöver inte byta om. Ett jättebra sätt för eleverna att få tillbaka kraft om de suttit och koncentrerat sig länge. Som bekant kan inte barn (eller vuxna…) koncentrera sig särskilt många minuter i sträck. När läraren i min dotters klass (hon går i trean) skulle börja med Röris protesterade en del föräldrar. De tyckte att det var snuskigt eftersom barnen inte kunde duscha efteråt. Fröken försökte förklara att rörelserna är ganska mjuka. Ingen blir särskilt svettig.

Det blev ingen Röris. Läraren orkade inte stå emot de starka föräldrarna som bråkade, och vi föräldrar som inte höll med var också mesiga. Vad spelar egentligen lite svett för roll? Det viktigaste måste väl ändå vara att barnen rör sig!

JP-son

Skicka din insändare till oss

Ditt namn eller signatur om du vill vara anonym (obligatorisk)

Din epost (publiceras ej) (obligatorisk)