Hana_460x240

Inget föräldramöte utan barn

Hanan går i 3a och trots att hon bara gått i Tallbohovskolan i en termin känner hon sig mycket tryggare här än i sin förra skola. Det är bättre på flera sätt i Tallbohovskolan. Både mor och dotter pratar varmt om klassens lärare, Birgitta, och om de ovanliga föräldramötena. Den kväll när Allt om skolan besökte Tallbohovskolan pågick ett föräldramöte för alla föräldrar och barn i förskoleklass och lågstadiet. Först fick alla barn och föräldrar titta på trollkarlen Mr Dannyman som uppträdde tillsammans med några elever. Fika var förstås uppdukat. Sedan fick föräldrarna stanna kvar och lära sig hur skolwebben fungerar, medan barnen fick gå iväg med personal till ett annat rum.

– Det är bra att mamma kommer till skolan ibland, tycker Hanan. Då ser hon hur det är!

Mamma Jasmin är nöjd med både föräldramöten och att skolan ordnar föräldracirklar.

– Jag har inte hunnit gå någon än, men jag vill gärna läsa engelska och så har jag anmält mig till simundervisningen, säger hon.

Text/foto: Diana Reybekiel

Fakta/Järfälla Järfälla kommun ligger ca 20 km nordväst om Stockholm.
Invånare ca 68 000 (2012).
Tallbohovskolan Kommunal. Elevantal: ca 500 elever i årskurserna F–9 (2013).

MER SKOLFÖRÄLDER

Trollkarl_250x166

Trollkarlen Mr. Dannyman berättar att skolans alla yngre elever har fått lära sig trolla under sex lektioner per grupp. Uppträdandet under kvällens föräldramöte var en avslutning på trolleriprojektet. – Barn är fantastiska att jobba med, säger Mr. Dannyman. De är så ivriga och entusiastiska!