ANNONS

Fredagsmys med popcorn


Gör olika sorters popcorn och blanda! Poppa vanliga popcorn och blanda med färgade, karamelliserade och chokladdoppade. Enkelt, färgglatt och gott!

Popcorn

1 msk smör
½ dl popcorn
salt

Smält smöret i en kastrull. Häll i majskornen/popcornen och skaka lite på kastrullen så popcornen planar ut. Bäst resultat blir det om det är ett lager popcorn i botten. Lägg på locket och låt dem poppa. Skaka kastrullen när det poppar och igen när poppandet börjat avta. Salta när de är klara.

Karamelliserade popcorn

1 msk smör
1-2 msk strösocker
½ dl popcorn
salt

Smält smör och socker i en kastrull. Häll i popcorn och rör om, lägg på ett lock och poppa. Salta lite.


Chokladdoppade popcorn

Gör en sats karamelliserade popcorn och smält er favoritchoklad och låt den svalna lite. Blanda ner popcornen i chokladen. Rör runt försiktigt och häll sedan ut popcornen på bakplåtspapper. Dela upp dem och låt chokladen stelna.

 

 

Färgade popcorn


1 msk smör
½ dl popcorn
Karamellfärg (röd eller grön t ex)
salt

Smält smöret i en kastrull. Blanda i karamellfärg. Häll ner popcorn, skaka lite på kastrullen, lägg på ett lock och poppa. Salta efteråt.

MER MAT

Alla recept på ett ställe

Ordning och reda bland favoritrecepten

Min egen receptsamling är en kul present till dig själv eller någon annan! Har du huvud och lådor fulla av goda recept? Eller ska du besöka släkt och vänner som alltid lagar något extra gott? Ta med boken och be dem att fylla i dina favoriter. Eller fyll i några recept och ge klipp-och-klistra-boken till någon du tycker om.

www.semic.se
Newbody_Alltomskolan_250x360_2014
sjobastun14