ANNONS

Fiffig allergi app

På senare år har allergier blivit allt vanligare. När barnens kompisar som är glutenintoleranta eller inte tål sojaprotein följer med hem på middag är det lätt att bli osäker på innehåll och vem som kan äta vad? Ingredienslexikon är en applikation som vänder sig till den som måste undvika gluten, laktos, mjölk- eller sojaprotein i maten. Ett hjälpmedel för matöverkänsliga och deras anhöriga samt andra som är intresserade av mat och dess innehåll. Appen är baserad på boken Ingredienslexikon utgiven av Celiakiförbundet och Gothia Fortbildning. Precis som i boken kan man genom appens listor snabbt och enkelt slå upp ingredienser, tillsatser och beteckningar som rör mat och livsmedel. Appen är säker och enkel; ingen information skickas vidare, profiler och sökningar görs endast i din telefon och det behövs inte någon internetuppkoppling för användning. Ingredienslexikon är utvecklad av företaget Trygg Mat i samarbete med Celiakiförbundet och Gothia Fortbildning.
 

Fiffigt!
En sökfunktion hjälper dig att hitta det du letar efter alternativt filtrerar listan enligt din anpassade profil. Till varje uppslagsord ges en förklaring och information om ingrediensen innehåller gluten, laktos, mjölk- eller sojaprotein.
 
Mer information finns på www.tryggmat.se.

www.alltomskolan.se

MER MAT

Newbody_Alltomskolan_250x360_2014