SPONSRAT

Säg hej då till löss…

Terminsstart = Löss

Huvudlöss är ett vanligt problem och drabbar 1 av 4 barn varje år. Lössen sprids snabbt och utan rätt behandling kan de vara svåra att bli av med.

Vad är huvudlöss?

Huvudlöss är blodsugande parasiter som dras till varma och mörka ställen i människans hårbotten, t.ex. längs hårfästet bakom öronen.

Hur smittas man?

Det är en vanlig missuppfattning att huvudlöss kan hoppa från en bärare till nästa. De brukar överföras via håret vid nära kontakt med någon som har löss. De kan också överföras via kläder, t.ex. mössor, halsdukar och ytterkläder, eller via kammar, handdukar, kuddar, mattor, mjukisdjur etc.

Hur blir man av med lössen om man smittats?

Det finns olika typer av egenvårdsbehandlingar som finns att köpa receptfritt på apoteket. Då huvudlössen börjat bli resistenta, det vill säga motståndskraftiga, mot många läkemedel som använts, så rekommenderas nu i första hand andra medicinteknisk a produkter.

Linicin dödar lössen genom kvävning i stället för förgiftning, vilket innebär att huvudlössen inte kan utveckla resistens mot medlet. Linicin består av en serie om 3 st produkter:

Linicin Schampo
• Lusbehandling för vuxna och barn över 2 år.
Linicin Solution
• Lusbehandling även för de mindre barnen, gravida och ammande.
Linicin Prevent
• Förhindrar lusangrepp i minst 7 timmar

Fakta om Linicin:

Linicin är en effektiv, säker och snabb behandling av huvudlöss.
• Kort behandlingstid på endast 10 resp. 15 minuter
• Ingen risk för resistens
• Fri från pesticider, parfym och parabener
• Neutral doft och färglös

…förr trodde man att huvudlöss och smutsighet hängde ihop, men det stämmer inte – i själva verket trivs löss bättre i rent hår!
Tänk på att säga till skolan och de andra i klassen om ni upptäcker löss.
lusbarn_250x360

Förhindra lusangrepp med Linicin Prevent!

Linicin Prevent är den enda produkten på marknaden som har en förebyggande effekt mot löss i minst 7 timmar! Enkel att använda, bara att spraya i håret. Rekommenderas att använda om det går löss på förskola/skola eller för dig som redan behandlas mot löss men vill undvika att bli smittad igen.

lus_250x235