ANNONS

spellust_460x72

Speldags

Här samlar vi spel som vi tycker om – för vi tycker att man skall samlas kring spelbordet så ofta familjen hinner med…:)

Till forum
Stora_alfabetsspelet

Stora alfabetsspeletNu kan du lära dig bokstäverna på ett riktigt roligt sätt tillsammans med Kalle Katt och hans vänner i Sysselstad! Hur ser bokstäverna ut, hur låter de och vilka ord börjar med vilka bokstäver? Flytta spelpjäsen runt spelplanen och utför uppdraget som kategoritärningen ger dig, t ex att hämta något som börjar på bokstaven som din spelpjäs står på. När du lyckas med uppdraget får du en poängbricka och spelet är slut när brickorna är slut. Spelaren med flest brickor vinner!

Ålder: 4+

Antal spelare: 2-4
Speltid: 20 minuter+

www.tactic.net
spel1

Quizmysteriet

Årets Familjespel 2013

 

En känd person ligger bakom en mystisk stöld. VEM är tjuven? VAD har tjuven stulit? VAR gömmer sig tjuven? Läs och samla ihop ledtrådarna som ligger gömda på stadens gator. När du tror att du hittat svaren på VEM, VAD, VAR så bege dig till polisstationen. Är det Rödluvan som har stulit en vårrulle och är i New York? Eller är det Christofer Columbus som stulit en hammarhaj och är i Sahara? Ingen vet – ännu! Den som först löser mysteriet blir stadens nya mästerdetektiv. Klurigt för hela familjen!

 

Ålder: 9+
Antal spelare: 2+
Speltid: 30-60 minuter

www.bergsalaenigma.com

Ticket-to-ride-spel

Ticket to Ride

Nyutgåva – Årets familjespel 2005

 

Ett tågäventyr där spelplanen består av en karta över Nordamerika med städer som man skall bygga järnvägslinjer emellan. Varje spelare får specifika uppdragskort med olika destinationer och det gäller att klara alla sina uppdrag! Varje sträcka ger poäng och ju längre den blir desto bättre – bara tågvagnarna räcker! Spelet pågår tills en spelare har två vagnar kvar, då får alla göra en gång till. Efter sista rundan delas poäng ut för flest klarade uppdrag, flest sträckor samt längsta sammanhängande sträckan. Misslyckat uppdrag ger minuspoäng. Strategi och skoj för hela familjen. Tuffa lungt!

Ålder: 8+
Antal spelare: 2-5
Speltid: 30-60 minuter

www.bergsalaenigma.com

Newbody_Alltomskolan_250x360_2014