Bild: Natursnokarna/Naturskyddsföreningen

Natursnokarna

Naturskyddsföreningen har barn- och familjeverksamhet där man tillsammans upptäcker naturen, har kul och mår bra. Häng med Natursnokarna – Bygg ett bi-hotell, följ djurspår eller fånga smådjur i sjön med håv!

Med Natursnokarna görs utflykter och man får lära sig om naturen genom att leka, upptäcka och undersöka. Till exempel kika på knoppar, fladdermusspaning, fika runt en brasa. Vad Snokgruppen gör beror på årstid, ålder på barnen och allas intressen. Små och stora äventyr med barnen som experter, eftersom de snokar rätt på saker och ting.

snoken

Du behöver inte kunna någonting om natur och miljö för att vara med. Barn i åldern 2-12 år är välkomna. Alla barn måste ha en ansvarig vuxen, som är medlem i Naturskyddsföreningen, med sig. Ta med en god matsäck, klä er efter väder och kom med och lär känna naturen!

”Det är väldigt inspirerande att hålla i familjeaktiviteter. Oftast mycket roligare än att leda aktiviteter för bara vuxna. För barn kan en myra eller skalbagge räcka länge.”

Charlie Wijnbladh, grundare av Natursnokarna.

Bilder från Natursnokarna/Naturskyddsföreningen

MER FRITID