ANNONS

Majsigt Poppe

Majsigt_Poppe

PRESSRELEASE

Visst är det majsigt att kramas! sa Poppe är titeln på det lilla popcornet Poppes nya bok. Kramar som också utlöser vårt mår- bra- hormon oxytocin och som stimuleras vid yoga och mindfulness.

I Poppes nya bok får barnen lära sig om just mindfulness och belysa nya känslor som t ex oro, medkänsla, magkänsla, smärtkänsla, om att hissa eller dissa, uppmuntra eller nedmuntra, om saknad och separation, om att känna sig skamfylld och skämmas, om känslosmitta, högkänslighet, blyghet eller om avsky- och avsmak.

Boken riktar sig mot barn i åldern 5-9 år och belyser känslor på ett interaktivt sätt genom sagor som berättar sig in i livet och ökar kunskap kring social- och emotionell mognad.

I boken finns övningar som hjälper barn att sätta ord på sina känslor, vilket också ökar förståelsen för sina och andras känslor bättre. Boken innehåller förutom sagorna också frågeställningar som t e x är känslan stark eller svag? Kan en känsla ändra sig?

I boken finns övningar, där barnen får måla, skriva, göra experiment, pyssla, fylla- i- övningar, leta känslopopcorns, lära sig om Poppes vänskapstips, recept, EQ-painting eller faktarutor.  Boken är inbunden och består av 64 sidor.

– Jag vill skapa böcker som sprider glädje för barnen, men som ändå utvecklar en god värdegrund. Poppe skapar lekfull etik med sagor som berättar sig in i livet och vurmar för en trygg framtid med stabila barn, som tidigt har fått lära sig sätta ord på sina känslor och som ökar deras självkännedom och välbefinnande samt förståelsen för andra människors känslor, tankar eller agerande.

Att arbeta förebyggande med barnen för att minska psykisk ohälsa bland barn, men ändå göra det lekfullt, stimulerande och enkelt förenklar mycket i vardagen, för både pedagoger och föräldrar. Genom att tala om svåra känslor på ett lättfattligt och skojigt sätt, säger författaren Charlotta Lagerberg-Thunes.

I serien om Popcornmannen Poppe finns fler böcker för både de mindre barnen 0-4 år och de större barnen 5-9 år. Det finns ett mysigt mjukisdjur, målarböcker, kort, pins, speglar och andra söta kringprodukter på sagofiguren Poppe.

– Välkommen till popcornens värld där händer det både spännande, roliga, sorgliga och överraskade grejer, säger författaren med ett stort leende på läpparna.

 

Kontaktuppgifter:

Författare och Illustratör:

Charlotta Lagerberg Thunes©

info@popcornmannenpoppe.se

www.popcornmannenpoppe.se

 

BESTÄLL NYA BOKEN!

Mejla info@popcornmannenpoppe.se

Namn, adress och personnummer.

Boken kostar 229 kr ink frakt.

MER FRITID