grönan2018

Byggt på sann kärlek

Gröna Lund fyller 135 år 2018 och detta firas med 70 konserter, ett bröllop och en massa god mat. Lördagen den 28 april slås portarna upp för sommarsäsongen.

Detta jubileumsår lyfter Gröna Lund sin egen kärlekssaga, i bästa Shakespeare-stil, och firar med bröllop i berg- och dalbanan.
På 1930-talet fanns två tivolin på var sin sida om Allmänna Gränd; Gröna Lund och Nöjesfältet.
De två tivolidirektörerna avskydde varandra, men deras barn föll för varandra och träffades i hemlighet.
När fäderna gick bort 1940 gifte sig Ninni (dotter till Gröna Lunds vd Gustaf Nilsson) och John (son till Nöjesfältets vd Johan Lindgren). Det tog nog ännu ett tag innan osämjan mellan familjerna lagt sig för två orkestrar spelade på bröllopsfesten – en från respektive tivoli!
För att fira kärleken lite extra kommer Gröna Lund den 16 juni för första gången någonsin låta ett par gifta sig i berg- och dalbanan Jetline.

Sommaren bjuder på 70 konserter på Stora och Lilla Scen, tre nya barnföreställningar, Sommarkrysset, Childhood-dagen och över 90 danskvällar, med bland annat bachata, som är nytt för i år.

Gröna Lund fortsätter sin matresa. Årets matnyhet är Poké Bowl; fräscht, gott och mättande. En matig sallad med ris eller quinoa som bas, välj sedan mellan kyckling, lax eller tofu och till det en spännande blandning frukt och grönt. Vill ni sitta ned och njuta av fin utsikt så är ett förslag Terrassen, som öppnade förra säsongen.

Oavsett om ni åker Jetline, Eclipse eller Nyckelpigan, går i Lustiga huset, tar en nostalgitripp i Veteranbilarna, kikar in hos Pettson och Findus eller vågar er på att prova Ikaros hoppas vi att ni får många härliga stunder på Grönan och längtar till en kul, fartfylld, god och varm sommar – med mycket kärlek!

Sedan ser vi med spänning fram mot kommande års nyheter. År 2021 invigs en ny berg- och dalbana om allt går som planerat; en stor rackare, där åkarna hänger under rälsen. Iiiih! Kika på skissen här. >>

Attraktioner:
Snabbt. Snurrigt. Läskigt. Högt. Barnvänligt. Vad känner du för? >>